Szolnoki irodalmi alkotótábor

Szolnoki irodalmi alkotótábor antológia 2019. Szolnok, 2019. 

Az ismertetőt készítette Liska Enikő könyvtáros, Verseghy Ferenc Könyvtár

 

A kötet a Verseghy Ferenc Könyvtár rendezésében 2019. július 22 és 28. között megrendezésre került Tollforgató irodalmi alkotótábor antológiája. Az egy hetes programon három szekcióban, vers, próza és dráma kategóriában fejleszthették a résztvevők íráskészségüket, irodalmi jártasságukat. A szekcióvezetők Jenei Gyula, Bitsey András és Rigó József voltak.
Az antológia követi a tábor tematikáját: a verseket rövid novellák, őket pedig jelenetek követik, jó néhány, a tábor életét bemutató képpel illusztrálva. A tábor harminc résztvevője sokszínű, egymást kiegészítő csoportokat alkotott. Idősek, középkorúak és fiatalok, pályakezdő és már több megjelent kötettel rendelkezők ismerkedtek meg és segítették egymást az alkotás folyamatában. Az antológiában megjelent művek is ezt a sokszínűséget tükrözik.
Vicces, komoly, szomorú, néha felemelő írások váltogatják egymást. Tematikus megkötés, irányvonal nincs, a szerzők bármiről írhattak, ami éppen foglalkoztatta őket. Egy csepp a magyar valóságból, életérzésből. Harminc író egy heti munkájának legjobb darabjai.

 

Az antológia bemutatójára 2019. december 11-én került sor a Verseghy Ferenc Könyvtárban - Herczeg Péter felvétele

 

Címke: , , ,